Concert música clàssica

Jul 232014
 
Divendres 25 de juliol, a les 19'00 hores

Sonates de J.S. Bach


Ignasi Henderson, flauta
Núria Jaouen, clave
Peter Krivda, Viola de gamba

Clàssic de la setmana

Jul 232014
 
L’autor clàssic destacat d’aquesta setmana és James Joyce (1882-1941), poeta i escriptor irlandès, reconegut mundialment com un dels més importants i influents del segle XX.

Trobareu, entre el recull que us hem preparat, la seva obra mestra Ulisses, així com altres llibres de l’autor. També alguna biografia i la pel·lícula Dublineses, en la que John Huston va adaptar un dels seus cèlebres relats curts. 

L’oposició de Ribes carrega contra el pacte de govern

Jul 232014
 
psc

El Partit Socialista i Esquerra Unida i Alternativa de Sant Pere de Ribes carreguen contra UM9 i Iniciativa per votar a favor de Lluís Giralt, a qui consideren de dretes, com a alcalde del municipi al ple de demà per escollir la nova alcaldia després de la renuncia d'Anna Gabaldà, tal com recollia el pacte signat entre les tres forces el setembre de l'any passat. Els dos grups de l'oposició consideren que Iniciativa i Unitat Municipal 9 trairan als seus votants.

Recomanació: Bogeries de Brooklyn

Jul 232014
 
Una visió entranyable del barri de Brooklyn i dels personatges que en aquesta novel·la l'habiten. Començant pel protagonista, en Nathan Glass, un jubilat divorciat que amb un càncer terminal i sense saber quant de temps li queda, decideix tornar al barri de la seva infantesa. Gràcies a la seva passió pels llibres i a una fantàstica llibreria de vell del barri, en Nathan retrobarà la vella amistat amb seu nebot i quedarà seduït pels habitants del barri. Les tribulacions del nebot, compartides amb les del seu tiet i les del carismàtic llibreter, retornaran als nostres personatges la il•lusió per compartir el millor de la vida i el somni d'una vida allunyada dels problemes del món modern en un idíl·lic Hotel Existència.

Aquesta novel·la és un cant a l'amistat, a l'amor i a una forma de vida més senzilla Una història de les aventures i desventures d'uns personatges units pel barri en un magnífic i acolorit retrat de Brooklyn.

L'autor, Paul Auster, va escollir Brooklyn com a barri adoptiu per viure ja fa uns anys. En aquesta novel·la, com en gran part de la seva obra, s'inspira en la gent d'aquest barri de Nova York i li dedica un gran homenatge.

Autor: Paul Auster
Títol: Bogeries de Brooklyn
Editorial: Edicions 62, 2006

Recomanat per Bib. Plaça Europa. L'Hospitalet.

Obert x vacances 23-07-2014

Jul 232014
 
Obert x vacances 23-07-2014

Comencem el programa parlant amb el Sr. Jaume Martí, dels actes que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Xiringuito l'U per quart any consecutiu ofereixen i organitzen els Aclústics – Música Jove a la platja, cicle de concerts que es faran els dimarts i dimecres de juliol i agost, de 9 a 11 de la nit, al Xiringuito l'U de la platja de Ribes Roges. La Noèlia Arias i la Verònica Arias, ens han preparat un reportatge sobre la Rua Summer, coneixerem com es va viure la Festa Infantil i la Presentació de la Reina 2014. I posarem fi al programa d’avui amb una “senyora” molt peculiar, que sense permís, a pres el lloc a la nostra presentadora Judit Llaó, diu que la vol conèixer més a fons. Darrera d’aquest personatge, com sempre, el nostre company Dani Escarrà.

Els especialistes en traumatologia del CSG utilitzaran rèpliques impreses en 3D per estudiar fractures complexes abans d’operar

Jul 232014
 

El Consorci Sanitari del Garraf, juntament amb l’estudi de disseny industrial Garigot de Vilanova i la Geltrú, han iniciat una col·laboració per aplicar la tecnologia d’impressió en tres dimensions a l’abordatge de fractures òssies complexes. L’objectiu és que, en aquelles fractures difícils en les que sovint cal esperar a que disminueixi la inflamació per poder operar, s’aprofiti per enviar les imatges radiològiques d’alta resolució als enginyers per tal que puguin imprimir una rèplica real de la fractura i enviar-la als especialistes.

El principal avantatge que suposa és a nivell clínic, ja que tal i com explica el Cap del Servei de Traumatologia del Consorci Sanitari del Garraf, el Dr. Llorenç Mateo,  “amb la fractura al davant podem preparar la intervenció. Tenim el puzzle a escala real i podem simular la unió de les parts i decidir quin material utilitzarem (cargols, plaques, etc..). Si podem planificar  la operació de cada pacient, podem veure quines seran les possibles dificultats que ens hi trobarem.  D’aquesta manera, podem disminuir el temps de la intervenció quirúrgica, millorar el resultat  i reduir l’estona en què la ferida està oberta i exposada al risc d’infeccions i complicacions, i això és un gran avantatge per al pacient”.

A mes a més.  aquestes intervencions de cirurgia traumatològica requereixen disposar de molt material divers dins del quiròfan per poder seleccionar el que millor s’adequa per abordar la fractura. En el cas de conèixer per endavant quin és el material que s’utilitzarà a part de disminuir el temps dins del quiròfan, s’evitaria haver d’esterilitzar tot el material no utilitzat després de la intervenció. 

Sinèrgies locals per millorar l’atenció

L’aliança entre el CSG i Garigot ha estat possible gràcies a la creació de l’espai Cowork de Salut, esport i nutrició ubicat a l’edifici La Plataforma de Serveis de Vilanova i la Geltrú, ara fa un any. Aquest cowork, juntament amb el de Neàpolis aglutinen joves empreses com Garigot, amb noves idees que poden contribuir amb la seva tecnologia a millorar els processos clínics en benefici dels pacients.