Novetats al servei de transport públic del Garraf

Jul 222014
 
monbus

Novetats al servei de transport públic de la comarca. A partir del 15 de setembre ja es podrà viatjar en bus des de Vilanova fins a Tarragona amb parades a Cubelles, Cunit i Calafell. Aquesta connexió és una demanda que des de fa anys fan els estudiants de la Universitat Rovira i Virgili, que tenen poques opcions per desplaçar-se amb transport públic al camp de Tarragona.

Obert x vacances 22-07-2014

Jul 222014
 
Obert x vacances 22-07-2014

Encapçalen el programa d’avui el Sr. Carles Renyer, President de Can Pistraus i Raimon Ràfols, Director Artístic del Tingladu. Ens parlaran dels actes d’enguany que es portaran a terme del 24 al 27 de Juliol. Seguirem amb el Sergi Galindo i la seva secció: “Que tinc?” amb un element característic a les Festes dels pobles, els Gegants, aquest cop son els de Cubelles. I tancarem el programa d’avui, amb una nova entrevista de Ramon Soler; amb la Maria Alba Bonvehí, l’Àlex Ferrer i el Marc Cuevas, ens parlaran de com viuen ells ser membres del Club Patí Vilanova i del projecte Suma’t.

Obert x vacances 21-07-2014

Jul 212014
 
Obert x vacances 21-07-2014

Estrenem nova setmana i ho fem des d`un lloc privilegiat, el Camping Vilanova Park, amb uns amfitrions que tenen que veure molt a la nostra ciutat... Viu Comerç. Entrevistarem a la Sra. Carme Calabozo que ens presentarà l’ Escola de Formació “Niroret”. Continuem visitant la cuina del Restaurant la Treva situat a la Pl. Lledoners de la capital del Garraf, amb una nova secció. I clourem el programa amb Xavi Rondon i la Clàudia Miret, veurem com practiquen Tennis Platja.

Eleccions europees 2014

Jul 202014
 
Després d’un mes i mig de les eleccions, el Ministeri d’Interior ha publicat al seu portal electoral l’escrutini oficial mesa per mesa. Tot i que el Ministeri no ho considera com a dada oficial, ja que les dades oficials són municipi per municipi, realment la suma de votants, vots a cada partit, etc. coincideix amb els resultats oficials, i ens els creurem.

També és cert que l’endemà de les eleccions, l’Ajuntament va fer un comunicat, però va ser pèssim, si ho comparem amb els fets anteriorment. La secció local del PSC, per la seva part, va fer públic un desglossament dels partits diferenciant entre Ribes i les Roquetes, amb les quals he treballat fins que el Ministeri les va publicar.
Les eleccions es van celebrar el 25 de maig del 2014. No podem dir que se celebressin amb total normalitat si tenim en compte que el mateix dia es va organitzar el multireferèndum i els Mossos d’Esquadra van fer moure el punt de votació cap a mitja tarda.
Els sondejos publicats pels diaris anaven anunciant que a nivell estatal, serien unes eleccions on el PSOE i el PP prendrien mal. Alguns mitjans també van publicar sondejos referents a Catalunya, i si mes no, deien el que estava cantat: que ERC s’anava menjant de mica en mica l’electorat convergent.
Els dies previs a l’elecció estava convençut que a nivell municipal, l’elecció seria guanyada pel PSC. Tenint en compte l’evolució dels partits en les eleccions europees, seria molt probable aquesta victòria. El que sí que tenia clar era que a Ribes, ERC podia guanyar en les meses del casc antic, ja que en les eleccions al parlament, la suma dels partits nacionalistes d’esquerres (ERC i la CUP) era més alta que la de CIU sola, per la qual cosa, tenint en compte el canvi de vot, la victòria la tenia assegurada.
Lo bo va arribar a les 8 de la tarda, quan es van tancar els col·legis electorals. A l’escola el Pi, després d’aplaudiments i crits per part de la gent assignada a les meses (per haver-se acabat la part més avorrida de la jornada), es va començar a escrutar. La primera mesa en acabar va ser la 12 A, victòria d’ERC amb 5 vots de diferència per sobre de CIU. Això suposava que ERC havia guanyat en una mesa a Ribes per primer cop des del restabliment de la democràcia.
L’escrutini va anar avançant i ERC al final va guanyar a totes les meses del Pi. Les sorpreses van arribar quan els afiliats de cada partit anaven rebent dades d’altres col·legis electorals. Tothom es va sorprendre quan van dir que a Vallpineda havia guanyat ERC. O quan van dir que en una mesa de Roquetes també havia guanyat ERC (de fet, era la de Mas d’en Serra, i havia quedat empatat amb el PSC).
Abans que arribés les 11 de la nit, i que es publiquessin els resultats oficials, el Twitter anava ple d’escrutinis de meses amb el hashtag #apeudemesa. A nivell català no sabia qui guanyaria, però viendo lo vistoal Pi, només podrien passar 2 coses a nivell municipal: que guanyés ERC o el PSC (jo continuava pensant que guanyaria el PSC). El resultat dependria de: si a Ribes el vot d’ERC és més gran que el del PSC a les Roquetes i el vot del PSC a Ribes és més petit que el d’ERC a les Roquetes; o viceversa.
Finalment a les 11 en punt van obrir els resultats i va resultar amb la victòria d’ERC tant a Catalunya com a Sant Pere de Ribes.
Els resultats no són comparables de cap manera amb els del 2009. Trencava totalment amb el que tots estàvem acostumats. Dies més tard, en valoracions, el PSC local va dir que els resultats de la nit eren propis d’unes eleccions autonòmiques i no d’unes europees. I no l’hi falta raó: s’assemblen bastant als de les últimes autonòmiques, amb diferències com el sorpasso d’ERC per sobre de CiU.


TOTAL MUNICIPI
RIBES
LES ROQUETES

ERC
1939
22.45%
1459
30.35%
480
12.53%

PSC-PSOE
1470
17.02%
461
9.59%
1009
26.34%

CiU
1300
15.05%
1008
20.97%
292
7.62%

ICV-EUiA
853
9.87%
500
10.40%
353
9.21%

P.P.
829
9.60%
392
8.15%
437
11.41%

C's
623
7.21%
256
5.33%
367
9.58%

PODEMOS
582
6.74%
247
5.14%
335
8.74%

UPyD
157
1.82%
60
1.25%
97
2.53%

Altres
719
8.32%
347
7.22%
372
9.71%
Blancs
166
1.92%
77
1.60%
89
2.32%
Nuls
92

41
8.82%
51

Total
8730

4848

3882

Vàlid
8638

4807

3831

Cens
20476

10164

10312

Participació
42.64%

47.70%

37.65%A nivell municipal, ERC va guanyar unes eleccions per primer cop des de la República, igual que a nivell català. El nombre de votants gairebé es quadruplica.  El PSC va quedar en segona posició, després de perdre un miler de votants. CiU va baixar lleugerament i continua amb la tercera posició. ICV també millora els seus votants i frega el 10%. El PP perd la meitat dels vots i fa uns resultats molt dolents. C’s empitjora els resultats de les autonòmiques del 2012. Podemos apareix amb el 6,73% dels vots, un molt bon resultat si ho comparem amb el debut d’altres partits en altres eleccions.
Per nuclis, a Ribes ERC treu el 30% dels vots i guanya a totes les meses. El segon partit és CiU. ICV puja fins a la tercera força i supera el 10%. El PSC s’ensorra per sota del 10% i aconsegueix el pitjor resultat de la història al nucli de Ribes: un 9,59%. Fins i tot menys que a les municipals de 1987 (9,69%). El Partit Popular també rep de valent i fa el segon pitjor resultat de la història després de perdre més de 10 punts. C’s i Podem treuen aproximadament el mateix resultat.
A les Roquetes, torna a guanyar el PSC però per primer cop en unes europees, per sota del 50%, i a molta diferència: aconsegueix el 26% de vots. Per sorpresa, el segon partit de les Roquetes és ERC, que aconsegueix empatar a la mesa de Mas d’en Serra i guanyar a la de Rocamar. El PP queda tercer, perdent 10 punts percentuals. C’s s’imposa en quart lloc. ICV manté baixa a la cinquena posició, però augmenta el resultat. Segueix Podem i per últim, en setè lloc hi trobem CiU, amb uns resultats bastant desastrosos, tot i que no és dels pitjors que ha tingut a les Roquetes.
Després de les eleccions i del fenomen del partit de Pablo Iglesias, es crea un cercle local del partit de Podem. Cal dir que aquesta formació ha quedat en segona posició en un parell de seccions de les Roquetes. Caldrà veure, a les properes eleccions locals, quins resultats podrà treure (si s’acaba presentant) i com pot perjudicar a la resta de formacions, especialment a les Roquetes amb el PSC, o si també és capaç de prendre vots a formacions d’esquerres com UM-9 o ICV.

Evolució dels partits
Resultats per seccions censals

Taula

Gràfica


Mapes interactius
Resultats generals
ERC
PSC
CIU
ICV
PP
C's
UPyD
Podemos
Suport a la consulta del 9 de novembre (sense incloure a Podem).

Lluís Giralt: “S’ha fet bona feina i així seguirem. S’ha treballat en equip i així seguirem”

Jul 202014
 

Parlament íntegre de Lluís Giralt en el Ple de renúncia d’Anna Gabaldà com a alcaldesa del municipi.

La voluntat de col·laboració entre CiU-ViA i UM9 es fa evident i pública després de les darreres eleccions municipals del 2011. Una voluntat de col·laboració amb un tracte igualitari, que parteix dels resultats electorals que ens donen 5 regidors a cada grup municipal. Els esdeveniments ens portaren al 20 de setembre on es concretà, amb el suport d’ICV, un acord per a la governabilitat en termes de representativitat política i equitat.
L’acte d’avui suposa la continuïtat d’aquest acord. És un pas intermedi en l’esdevenir del govern actual. Quan al setembre passat plantegem una acció de govern a 20 mesos vista ho fem pensant en la totalitat d’aquest termini i es marquen les accions que han de fer efectiva la finalització de l’acord entre les forces participants. El que fem avui és un pas més.
Tot i aquesta continuïtat que tenim clara des de les forces que donem suport al govern actual, la pròpia exigència administrativa i protocol·lària del procés, subratllarà el punt intermedi com a canvi i per tant com a moment de fer balanços. Aprofitem doncs per valorar el que ha suposat l’acord de govern fins el moment actual i com han anat les coses

 

Aprenentatge i eficàcia

Entenc que pels que formem part del govern aquests darrers 10 mesos han suposat un aprenentatge intens. Molt intens. Un aprenentatge sense treva. Les circumstancies complexes del moment i la pròpia dinàmica de l’ajuntament, ens han exigit decisions contínues. Aprenentatge i actuació en paral•lel. Hem hagut d’integrar-nos ràpidament al dia a dia. Crec que ens n’hem sortit. Hem estat capaços de gestionar el dia a dia però sobretot de tancar temes que estaven des de feia temps oberts. I també hem generat un pla de reactivació a partir de l’anàlisi i gestió de les capacitats econòmiques reals de l’ajuntament, i de les voluntats polítiques de millora de les situacions vitals dels veïns del municipi, prioritzant l’ajut a aquelles famílies més afectades per la crisis general, que té en l’atur el seu llast més agressiu.

 

Importància dels serveis socials

La política realitzada ha prioritzat els serveis socials com a eina d’actuació. En aquesta priorització hem de veure l’elaboració dels pressupostos, la constitució del consell social i la estructura bàsica del pla de reactivació.
S’han generat noves dinàmiques de participació i transparència cap a la ciutadania, que acabarem de consolidar per què formin part del seguiment que els ciutadans fan dels seus representants polítics i les seves actuacions.
S’ha fet bona feina, i així seguirem. S’ha treballat en equip perquè aquesta era la voluntat, perquè ha estat fàcil, i així seguirem. S’han sabut prioritzar els interessos del municipi per sobre d’altres aspectes. S’han sabut trobar aquells objectius comuns que han marcat l’actuació de cada regidoria i de l’alcaldia en aquests 10 mesos.

 

Agraïment a l’alcaldessa, Anna Gabaldà, i als regidors

Voldria agrair a l’alcaldessa el seu bon tracte personal. L’exigència de la feina que fem porta en ocasions a tensionar les condicions en que s’han de prendre les decisions. L’alcaldia i l’equip de govern, hem sabut resoldre-les amb un anàlisi fred, i amb l’acceptació de les voluntats comunes com a base de la decisió. Gràcies alcaldessa i gràcies regidors. Crec que podem tenir un grau de satisfacció de la feina feta, però sense arribar a una auto-complaença que ens relaxi, no ens ho podem permetre.
Gràcies a tots

 

L-alcaldessa-de-Sant-Pere-de-R_54394406940_54028874188_960_639