Comença la verema al Garraf

Aug 272014
 
63951

Demà dijous comença la verema al Garraf amb les varietats blanques més primerenques. El celler de viticultors de Vilanova i la Geltrú preveu una collita “normal” pel que fa a volum ja que la de l'any passat va ser excepcional, amb l'entrada d'uns 3 milions de quilos de raïm. Enguany s'espera que sigui lleugerament inferior però de molt bona qualitat. L'inici de la temporada bé marcat conflicte entre productors i elaboradors pel preu del raïm que de moment encara no està pactat del tot.

LA REHABILITACIÓ DE LA CASA DE LA VILA S’EXPOSA A LES BIBLIOTEQUES MUNICIPALS

Aug 272014
 
A partir del dilluns 1 de setembre els ciutadans i les ciutadanes que ho vulguin podran visitar l'exposició sobre la rehabilitació de la Casa de la Vila que l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha preparat per donar a conèixer com quedaran les obres que podrien iniciar-se a principis de l'any que ve. Fins el dia 15 de setembre l'exposició romandrà a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes i del 22 de setembre al 8 d'octubre es podrà veure a la Biblioteca Josep Pla de les Roquetes, en tot dos casos en horari de biblioteca. També està previst que hi hagi un acte d'inauguració el divendres 5 de setembre, a les 19 hores, a la Manuel de Pedrolo amb la presència de l'alcalde, Lluís Giralt; el regidor d'Urbanisme, Medi Ambient, Habitatge i Patrimoni, Joan Garriga; i altres regidors i regidores del Consistori. Per Garriga, amb aquesta mostra "d'alguna manera iniciem ja el

El present i el futur dels mercats ambulants del Garraf

Aug 262014
 
mercats

Preus més econòmics i productes de més qualitat. és la recepta que molts paradistes han seguit per mantenir la seva activitat als mercats ambulants del Garraf. La majoria coincideix a assenyalar que la suposada recuperació del consum entre les famílies no s'està deixant notar gaire als mercats ambulants, i veuen també com els seus marges de benefici s'han anat reduint. La dura competència dels basars i les grans superficies fa que el volum de facturació dels mercats ambulants s'hagi anat reduint. els preus baixos i el producte fresc són els grans atractius que encara poden oferir, i que busquen els clients.

Tots els sectors han guanyat dinamisme en el primer semestre del 2014, excepte la indústria

Aug 252014
 
informe adeg

El Garraf ha estat la setena comarca, de les 41 que té Catalunya, que més ocupació ha generat durant els primers sis mesos del 2014. És una de les dades més significatives que aporta el darrer informe de conjuntura econòmica de l'Associació d'Empresaris del Garraf, l'Adeg, que constata una clara millora de l'activitat econòmica de la comarca. Excepte la indústria, tots els sectors guanyen dinamisme.

El Fòrum Local d’Inversors convoca els inversors particulars

Aug 252014
 
inversors adeg

Per afavorir l'activitat econòmica el territori, el Fòrum Local d'Inversors és un trampolí de suport financer per a iniciatives empresarials que es vulguin desenvolupar a l'àmbit del Penedès i el Garraf. Des de l'ADEG, i des de cadascuna de les institucions que participen d'aquesta iniciativa, es vol afavorir el contacte entre els empresaris i els inversors locals. Aquesta mediació no té finalitat de lucre i té com a única finalitat el fet de propiciar l'impuls de projectes de negoci que, mitjançant el finançament per part d'inversors particulars, poden ser viables.

Incrementar el pes de la indústria catalana

Aug 252014
 
pla industria

La Generalitat vol aconseguir que l'any 2020 la indústria a Catalunya suposi el 25% del seu Producte Interior Brut. Per asolir-ho convocarà els agents industrials de cara a l'elaboració d'un pla en el que s'establiran set subsectors estratègics perque siguin la base de la recuperació econòmica del pais. El govern català vol aprofitar també el bon posicionament de Catalunya pel que fa a exportacions.