El CSG obté excel·lents resultats en cirurgia de colon i recte

Aug 202014
 

La Unitat de Cirurgia Colonorectal del Consorci Sanitari del Garraf (CSG) ha obtingut grans resultats en les intervencions de colon i recte realitzades durant el 2013, segons les dades publicades al darrer informe del VINCat sobre infeccions nosocomials en cirurgia de colon i recte durant el 2013. Pel que fa a les intervencions de recte s’ha aconseguit reduir a zero les infeccions de ferida externa i interna. En el cas de la cirurgia de colon, la mitjana catalana se situa entorn al 16% d’infeccions per ferida externa i al 8,4% d’interna. Al CSG, aquestes xifres s’han reduït a la meitat fins a situar-se en un 8,5%  i un 4,3% respectivament.

Segons el Dr. Xavier Errando, Cap del Servei de Cirurgia del Consorci Sanitari del Garraf, “els bons resultats aconseguits són gràcies a la creació l’any 2009 de la Unitat de Cirurgia Colonorectal de CSG, formada per quatre cirurgians que es dediquen pràcticament en exclusiva a tractar aquestes patologies. Aquesta super especialització incrementa l’expertesa, la qual cosa ha suposat una disminució dels temps d’intervenció quirúrgica i, per tant, del temps d’exposició de les ferides al risc d’infeccions”.

El Cap de la Unitat de Cirurgia Colonorectal, el Dr. Xavier Pérez, afirma que “el fet de disposar d’una Unitat especialitzada en aquestes patologies, ha permès millorar els resultats any rere any. Dins de la Unitat, s’han estandarditzat totes les actuacions que s’han de realitzar en aquests pacients, des de l’estudi a Consultes Externes, fins a l’alta hospitalària. També ha ajudat molt l’adaptació de les pautes antibiòtiques i la  introducció de la cirurgia laparoscòpica, que permet realitzar intervencions menys invasives i segures per al pacient”.

El Consorci Sanitari del Garraf ha registrat unes taxes de prevalença d’infeccions nosocomials (infeccions hospitalàries) del 4,3%, molt per sota de la mitjana catalana que es troba en el 7,6%. La millora dels resultats en aquest camp són fruit de l’aposta estratègica per millorar la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients al CSG, que ha estat reconeguda amb els premis TOP 20 d’hospitals els anys 2012 i 2013 i el Premi Fundació Avedis Donavedian 2014 a la qualitat.

Nou de cada 10 contractes laborals que se signen al Garraf són al sector serveis

Aug 192014
 
sector serveis

El sector serveis continua sent el que més ocupació i més contractes genera al Garraf. Segons dades de la Mancomunitat de Municipis Penedès-Garraf, vuit de cada 10 treballadors treballen al sector serveis i nou de cada 10 contractes laborals que es registren cada mes a la comarca corresponen a aquest mateix sector. El predomini dels serveis en l'estructura econòmica de la comarca és més que evident. La indústria es recupera tímidament i també ha aconseguit generar nova contractació en els darrers mesos.

La Cambra de Barcelona reclama que es prioritzin les infraestructures que generin més rendiment

Aug 192014
 
cambra comerç

La Cambra de Comerç de Barcelona reclama a les administracions que prioritzen les inversions en les infraestructures que més rendiment econòmic puguin generar després de la crisi. L'entitat empresarial considera que la via del tren per a mercaderies al Port de Barcelona i el Quart Cinturó són imprescindibles per reactivar l'economia catalana. La inversió en infraestructures ha de servir també per fer revifar la construcció, que segons la Cambra hauria de suposar al voltant del 8% del PIB català.

L’Ajuntament desencalla el vial de Vallpineda

Aug 192014
 

Lluís Giralt, alcalde de Sant Pere de Ribes, va signar el dia 1 d’agost un conveni que permetrà impulsar un vial per a vianants entre Vallpineda i Santa Barbara, on hi ha la parada de l’autobús. Actualment aquest és un trajecte que els veïns de Vallpineda porten a terme per la carretera amb gran dificultat i perillositat, especialment quan són gent gran o porten criatures; per aquest motiu és una prioritat. Segons informa el Diari de Vilanova, el gerent de la urbanització, Llorenç Raventós, ha expressat el seu agraïment amb aquestes paraules: “tenim molt a agrair a l’actual alcalde de Sant Pere de Ribes. A vegades els polítics reben bufetades, però això ha estat possible gràcies a les gestions de l’actual govern”. El vial serà finançat per la Diputació.

Signatura del conveni. Foto: Ajuntament

Podemos s’organitza a Sant Pere de Ribes i busca una estructura comarcal

Aug 182014
 
PODEMOS

Podemos, la formació política que va irrompre amb força a les darreres eleccions europees, comença a implantar-se també al Garraf. El cercle (com es denominen les seves organitzacions locals) més actiu és el de Ribes-les Roquetes, tot i que també a Vilanova comença a estructurar-se. Podemos espera definir a l'octubre, a nivell nacional, si també farà el salt a les eleccions municipals, per pensar ja en possibles candidatures.

El president de l’ACM demana als ajuntaments que donin suport a la consulta del 9N

Aug 182014
 
BUCH

El president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, demana als ajuntaments que donin suport a la previsible consulta del 9N, respectant la legalitat. Davant una tardor que es preveu especialment sensible per al món municipal, Buch reclama també que els ajuntaments lluitin per continuar prestant els seus serveis a la ciutadania, responent així al que planteja la reforma de l'administració local del govern de Madrid.