La població del Garraf baixa en 1.300 persones el 2013 respecte l’any anterior

Aug 012014
 
Anuari 2013

La població del Garraf s'ha reduït al 2013 respecte l'any anterior, segons es desprèn de l'anuari que ha publicat la Mancomunitat Penedès-Garraf. La clau d'aquest descens es troba en la pèrdua de població estrangera que s'ha reduït en 1300 persones, la majoria d'origen europeu. D'aquesta manera, l'any passat al Garraf hi vivien 146.000 habitants. La majoria d'indicadors econòmics que analitza l'informe apunten a una lleugera recuperació de l'economia local.

La recuperació econòmica a Catalunya s’està accelerant, segons la Cambra de Comerç

Aug 012014
 
Economia

La Cambra de Comerç de Barcelona assegura que la recuperació econòmica a Catalunya s'està accelerant, i que les previsions al conjunt d'aquest 2014 s'hauran de revisar a l'alça. L'exportació que en bona part estan duent a terme petites i mitjanes empreses, factor clau d'aquesta recuperació.

Precaució a la carretera, també a l’estiu

Aug 012014
 
Trànsit

El Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra volen reforçar la seguretat a les carreteres durant tot el mes d'agost. Es preveu que l'AP-7 en els dos sentits de la marxa sigui, com és habitual, una de les vies més congestionades, però es demana també ser curós en els desplaçaments curts.

El consum de psicofàrmacs, causant d’un 13% de les morts a les carreteres catalanes

Aug 012014
 
Psicofàrmacs

Un dels factors que pot incidir en l'accidentalitat a les carreteres és el consum de psicofàrmacs. El 13% de les persones mortes en accidents de trànsit a les carreteres catalanes al 2013 havia pres aquests medicaments, segons informa el Servei Català de Trànsit.

Obert x vacances 01-08-2014

Aug 012014
 
Obert x vacances 01-08-2014

Posem fi a la setmana, agraint de nou i per segona vegada consecutiva, a Viu Comerç la seva rebuda. I comencem parlant amb l’Amèlia Maestre del seu establiment, prou conegut a la capital del Garraf, La Joieria Maestre i el Sr. Oscar Soler de L’Espai Natur Salut. Un espai que no podem deixar de visitar. Continuarem amb L’Albert Blanes que ens ofereix una nova secció de les estrenes cinematogràfiques d’aquesta setmana. I ens acomiadarem, com cada divendres, amb l’actuació musical, aquesta setmana amb una gran profesional, la Sra. Susi Serrano.

Lluís Giralt, nou alcalde de Sant Pere de Ribes: “Si la política canvia és perquè tot el govern evoluciona, no per l’alcalde”

Jul 312014
 

lluis giralt alcalde de ribes 3 fx Lluís Giralt, nou alcalde de Sant Pere de Ribes: “Si la política canvia és perquè tot el govern evoluciona, no per lalcalde”

Lluís Giralt porta tot just una setmana com a nou alcalde de Sant Pere de Ribes. És el primer que CiU-ViA aconsegueix en la seva carrera ascendent des que la federació nacionalista i el grup d’opinió local van decidir unir esforços per a obtenir més representativitat en el ple. Precisament per aquest factor, i tal com assenyala en aquesta entrevista, el nou batlle haurà de dedicar esforços a treure’s de sobre l’etiqueta de primer alcalde de dretes del municipi que li ha penjat el PSC.
—Davant les afirmacions de la portaveu socialista, Abigail Garrido, on se situa ideològicament?
—Home… El que diu és una simplificació molt alta de la meva persona. Realment, un va al govern amb les sigles que té i es poden avaluar com es poden avaluar. Tot això de les dretes i les esquerres va sortir en una altra època. Aleshores, què vol dir, ser de dretes? Afavorir el capital? Els interessos d’una mena d’elit capitalista? Doncs no anem bé. No vaig per aquí. Aquí s’han fet polítiques per afavorir el consell social i la solidaritat, i prioritzar les necessitats bàsiques, entre les quals hi ha els llocs de treball.
—Des del govern recalquen molt que amb el relleu en l’Alcaldia se seguirà la mateixa línia política. Pot assegurar que no hi haurà cap canvi?
—No hi haurà cap canvi, perquè la política no l’ha fet una part del govern, l’ha fet tot el govern. En tot cas, si es canvia és perquè tot el govern evoluciona [cap a una altra banda], però no pas pel canvi d’alcalde. Aquí hi ha un discurs que busca la divisió. Una manera de fer-ho és així. Diuen que ara anirem cap a un altre cantó perquè canvia l’alcalde. No és així. Que canviï l’alcalde és que canvia la persona de l’Alcaldia, que té el seu tarannà, diferent del de l’Anna en algun aspecte. En el sentit de polítiques globals i objectius no hi haurà cap canvi, perquè estan signats, concretats i amb la voluntat compartida de tots.

[Podeu llegir l'entrevista sencera en l'edició en paper del DIARI DE VILANOVA de l'1 d'agost de 2014].

The post Lluís Giralt, nou alcalde de Sant Pere de Ribes: “Si la política canvia és perquè tot el govern evoluciona, no per l’alcalde” appeared first on Diari de Vilanova.

Menys reparacions, més perill a la carretera

Jul 312014
 
Tallers mecànics

La crisi ha fet que molts propietaris de vehicles deixen en segon terme el manteniment dels seus cotxes. El gremi de tallers de reparació ha alertat que aquesta pràctica és un perill potencial per a la seguretat viària ja que els vehicles que circulen per les carreteres tenen més possibilitats de tenir avaries. Aquest és un del problemes que pateix el sector de la reparació, però n'hi ha un altre que també qualifiquen de greu, la proliferació de tallers il·legals.