Els Colls

Zona d’alt interès natural, urbanitzada en els darrers anys. Inclou la petita franja litoral del municipi, situada entre Vilanova i la partida de Miralpeix, que va passar a mans de Sitges fa uns  segles. Els Colls fou una zona d’intensa activitat contrabandista durant dècades i encara en l’actualitat s’hi ha fet alguna acció policial relacionada amb el tràfic d’estupefaents.

El potencial lucratiu de la zona es va materialitzar sobretot a les acaballes del segle XX, quan la zona es va urbanitzar enmig d’una fortíssima polèmica. Els Ajuntaments de Ribes, Sitges i Vilanova van apostar per afavorir la urbanització d’aquest territori malgrat l’oposició ciutadana organitzada al voltant de la Plataforma Salvem Els Colls. Al final, dels tres municipis que comparteixen el territori (avui dia gestionat per un òrgan supramunicipal) va ser Ribes el que es va quedar amb el tros més gran de la urbanització, que és de luxe i acull celebritats de l’star-system català.

Ara mateix, el futur d’aquesta zona és incert. Hi viuen quatre gats. El tren la travessa rabent cada dia i, a l’estiu, corrues de nudistes busquen racons poc escarpats per prendre el sol a pilota picada. És del tot recomanable fer-hi una excursió amb caiac i mirar la zona des del Mar (amb nudistes o sense) ja que ofereix una perspectiva ben interessant d’un indret controvertit.

[geo_mashup_map]

Leave a Reply