25é aniversari de la primera ascensió catalana a l’Everest (1985-2010)

12 agost 2010 16:01

Tal i com ja vam avançar, amb motiu del 25è aniversari de la primera ascensió catalana a l’Everest (8.848 m) el cap de setmana del 28 i 29 d’agost es durà a terme la iniciativa “Fes el teu Everest”, una proposta organitzada pels membres de l’Expedició Catalana de 1985, per Televisió de Catalunya i per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i les seves entitats.
Aquesta és una activitat oberta a tothom, excursionistes federats i no federats, membres o no d’entitats excursionistes, que vulguin gaudir d’una ascensió en la mesura de les seves possibilitats i commemorar així una de les fites més importants de l’alpinisme català.
La proposta consisteix en assolir, entre les 10 h del dia 28 d’agost i les 14 h de l’endemà 29, qualsevol dels 25 cims triats per les entitats excursionistes d’arreu de Catalunya. Per la seva banda Televisió de Catalunya farà connexions en directe de l’ascensió de 2 o 3 cims del llistat i amb posterioritat es farà un acte de cloenda institucional on podran assistir-hi totes els persones que hagin participat d’aquesta celebració.

Per a participar-hi heu d’omplir una butlleta que trobareu a la pàgina web de la Federació i seguir els passos que s’indiquen (data límit fins el 26 d’agost). Tota ascensió es podrà fer lliurament dins l’horari marcat, tot i així, cada entitat organitzadora farà una ascensió conjunta per a tothom que vulgui.
En la nostra regió, en la que els Xulius CSR en formem part, s’ha triat la Talaia del Montmell (861 metres) cim més alt del Baix Penedès. L’ascensió conjunta es farà el dissabte 28 a les 17 hores amb sortida a la zona esportiva de la Juncosa de Montmell. Les inscripcions i la informació per a poder prendre part de la cita la trobareu al web de A.E.Montmell.

Les inscripcions són gratuïtes. Tots aquells que no estiguin federats i que per tant no tenen llicéncia, se’ls tramitarà una temporal i que també serà gratuïta.

  • Print this article!
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Netvibes
  • RSS
  • La Tafanera
  • E-mail this story to a friend!
  • Twitter