Mas desobeirà o trairà

Apr 232014
 
Em fa la sensació que els regionalisme de dretes que caracteritza a CIU estan utilitzant l'augment del sobiranisme sociològic com a tàctica per agafar un posicionament de força davant de l'ofensiva recentralitzadora de l'Estat espanyol amb l'objectiu d'aconseguir un Estat assimètric. És a dir, que si es proposés la supressió de les autonomies, mantenint les històriques amb un estatus similar a l'actual, entre les que s'inclouria el Principat amb una reforma del seu finançament, es conformarien i abandonarien les tesis sobiranistes. I el motiu pel qual entenc que no pretenen la independència és perquè tenen conviccions socials coincidents amb l'estabhisment espanyol, i ara hi ha una bona conjuntura (amb la crisi econòmica) per plantejar la supressió de les autonomies que es van inventar en la mal anomenada transició per tal de bloquejar les aspiracions de les nacions històriques mitjançant el “cafè per ta tothom”.

Entrada lliure 23-04-2014

Apr 232014
 
Entrada lliure 23-04-2014

En aquest programa parlem amb el cantautor Pere Tapies que ens presenta el seu darrer llibre de receptes de Tapias Variades; amb el president de L'Institut d'Estudis Penedesencs Ramon Arnabat; amb l'historiador vilanoví Miquel Altadill i amb els estudiants del IES Lluch i Rafecas Albert González i Marina Bau que participen en el projecte Buchenwald.
Apr 232014
 
Dimecres, 23 d'abril de 2014. Portem 113 dies de l'any i en falten 252 per acabar-lo. Fase de la lluna: Minvant . El sol surt a les 7:05 i es pon a les 20:41 . Celebracions del dia: Sants Jordi, màrtir; patró de Catalunya; Adalbert, bisbe i màrtir; Fortunat, diaca i màrtir; Gerard (o Grau o Guerau) i Marol, bisbes. Dia mundial del llibre i dels drets d'autor..

Per Sant Jordi: bones lectures!

Apr 222014
 
Demà és 23 d'abril: Sant Jordi! Convidem a tothom, petits i grans, a fer un vol per la Plaça Llobregat de Les Roquetes i gaudir d'una tarda farcida d'activitats i el caliu de la diada del dia del llibre i la rosa. La Biblioteca Josep Pla hi tindrà una paradeta on us informarem de les darreres novetats que ens han arribat, podreu fer desiderates dels llibres que us agradaria llegir i potser no tenim, i hem preparat un parell de tallers de manualitats per als més menuts a partir de les cinc, i una hora del conte sobre dracs a les sis de la tarda.

Si voleu fer una ullada a les novetats de novel·la que trobareu a les prestatgeries de la sala d'adults a partir de demà a continuació teniu el llistat.

Bona diada de sant Jordi 2014!Fomentar la indústria del coneixement

Apr 222014
 
adeg

L''ADEG, l'Associació d'Empresaris del Garraf i el Penedès aposta per potenciar a la comarca les empreses productores i consumidores de l'àmbit tecnològic. Un exemple d'aquesta aposta és Monocrom que, ubicada a Vilanova i la Geltrú, és l'única a Espanya que fabrica làsers destinats a aplicacions mèdiques, de telecomunicacions o d'automoció. L'ADEG continua reclamant més facilitats a l'empresariat per part d'entitats bancàries i administracions.

Els centres d’animals de companyia, al límit

Apr 222014
 
gosseres

Els centres d'acollida d'animals domèstics que gestionen ajuntaments, consells comarcals o mancomunitats, es troben en una situació límit. Tan per espai físic, com econòmicament. En els darrers anys ha augmentat de manera notable el nombre d'abandonaments de gossos i gats, al mateix temps que no arriben els diners perquè els ajuntaments mantinguin aquest servei.